De start van de bakkerij

Midden in de oorlog, in het jaar 1942, startte de heer Gerrit Dunnewind een kleine banketbakkerij aan de Hoofdweg 142 te Paterswolde. Gedurende de oorlog probeerde de heer Dunnewind, waar mogelijk, het volk van brood te voorzien. Na de oorlog groeide de bakkerij gestaag. Alle producten werden op de ambachtelijke manier gebakken, zonder hulp van enige geavanceerde technogie. Tarwe en rogge werden met de hand gemalen en vervolgens verwerkt tot brood. Dit werk was zeer arbeidsintensief en tijdrovend.

Tijdperk Piet Dunnewind

In de jaren ’70 was de oude heer Dunnewind moegestreden en werd de bakkerij overgenomen door zoon Piet. Samen met bakker Henk, die nog steeds werkzaam is bij het bedrijf, begonnen zij onder een nieuwe naam te werken: Bakkerij Piet Dunnewind. In de loop der jaren werd zowel de productieruimte als de winkel sterk gemoderniseerd. In de jaren ’80 werd een volledig nieuwe productieruimte in gebruik genomen, voorzien van de nieuwste technologiĆ«n. Het productieproces verliep sneller en het assortiment werd sterk uitgebreid. Piet zorgde, samen met zijn vrouw Hennie, dat de bakkerij uitgroeide tot een begrip in het dorp Eelde-Paterswolde en omstreken.

Tijdperk Bakkerij Dunnewind

In het jaar 2008 stapte ook de zoon van Piet in het bedrijf. Sindsdien opereert de onderneming onder de naam Bakkerij Dunnewind. Zoon Alex heeft zijn opleiding voor bakker met succes doorlopen en ruime ervaring opgedaan bij diverse bakkerijen door heel Nederland. Net zoals Piet, maakt Alex actief deel uit van het zeskoppige bakkersteam. De bakkers maken uw brood en banket nog steeds aan de hand van traditionele recepten, vereenvoudigd door de nieuwste bakkerstechnologie. Ook onze verkoopmedewerkster werken in een prettige en moderne omgeving. In 2010 werd de winkel grondig verbouwd tot een moderne lunchroom, waar u kunt genieten van een drankje en verse producten. In de winkel, die nog steeds aan de Hoofdweg 142 is te vinden, is tevens een stukje nostalgie te vinden: aan de wand hangt de de oude oven waarmee de heer Dunnewind ooit de bakkerij startte.

Geschiedenis Bakkerij Dunnewindgeschiedenis_bakkerij_dunnewind_4_thumbnailgeschiedenis_bakkerij_dunnewind_5_thumbnailgeschiedenis_bakkerij_dunnewind_8_thumbnailgeschiedenis_bakkerij_dunnewind_3_thumbnailgeschiedenis_bakkerij_dunnewind_7_thumbnailgeschiedenis_bakkerij_dunnewind_6_thumbnailgeschiedenis_bakkerij_dunnewind_2_thumbnail